Trainingen

MAANDAG (Hoogkerk) 
Adres: ‘de Wingerd’ De Verbetering 5 Hoogkerk
18.45 – 19.30 nunchaku 8 – 16 jaar
19.30 – 20.30 nunchaku voor volwassenen

ZATERDAG (Hoogkerk) 
Adres: ‘de Wingerd’ De Verbetering 5 Hoogkerk
09.30 – 10.30 nunchaku 8 – 14 jaar

 

Voor meer informatie over ons lesrooster en de kosten klik hier.

 

De trainer, Bernard Roessen

Wat heeft nunchaku jouw gebracht als persoon?

Als kind was ik onzeker. Dat probeerde ik, met ‘onhandig’ gedrag te verbergen. Verlies verwerken deed ik volgens sommige op een onvergetelijke manier. Althans zij zijn het nog steeds niet vergeten. Eerlijk gezegd hebben ze gelijk, ik kon slecht tegen mijn verlies. Ik wilde altijd, met alles, winnen. Of het nu judo, nunchaku, potje schaken, skeeleren, basketbal, wielrennen en/of voetbal het maakte mij niet uit. Maar ja, overal de beste in zijn ging niet.

Met nunchaku kon ik veel energie kwijt. Daarbij veel verschillende vormen en technieken leren. Het gaf mij discipline, structuur en zelfvertrouwen. Ik zag en voelde mijn technieken steeds beter worden, mits ik mij juist concentreerde. Daarbij bood de nunchaku sport verschillende onderdelen waarin ik zowel mijn competitieve drang als creativiteit in kwijt kon.

 

 

Waar ben jij hierdoor in gegroeid?

Als ik iets wilde en veel voor trainde had ik veel in eigen hand. Ik begon op te merken dat je op elke situatie anders kon reageren. Ik leerde, op mijn manier, met tegenslag omgaan. Er bestaat simpelweg niet één weg/reactie. Ik leerde mijzelf te (h)erkennen en mijn eigenwaarde/zelfvertrouwen groeide daarmee.

Nunchaku lag voor mij de basis om vanuit eigen kracht te handelen. Op mijzelf en team te bouwen/vertrouwen. Op wedstrijden leerde ik om onder druk te presteren, mits je goed voorbereid was. Niets komt uit de lucht vallen. Het helpt mij nog steeds in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat is je mooiste nunchaku herinnering(en)?

Als kind zijnde zag ik mijn vader op de racefiets weggaan. Rondes van 400km op één dag reed jij, tegenwoordig iets minder. Uiteraard zou ik wielrenner worden. De Amstel Gold Race winnen… maar ja tegenwind en regen… Dat werd een zaalsport.

Toen mijn judoleraar (Ron Zoet) nunchaku-do aanbod was ik snel verkocht. Al snel wilde ik ooit eenmaal Nederlands kampioen worden. In ‘99 was ik dichtbij. Unieke jaren in combinatie met de vriendschap met trainer Cem Senol, Robin Vlieland en leraar Volmer Montsma. In 2000 kwam mijn droom uit… voor het eerst Nederlands kampioen. Allermooiste was bij thuiskomst: een man van weinig woorden maar de trots in mijn vaders ogen.

Wanneer je bij de beste wilt horen… Dan ga je naar de beste sportschool. Met de beste word je eerder kampioen als er tegen te strijden, dacht ik. In die tijd was Schiedam de sportschool met de beste wedstrijd mensen. Het trainen met Vanessa Slegt, Donald Nolet, Robin Schotte, Martijn Willemen, Fabian Bogeert en Mark Reinhoudt. Zulke complete persoonlijkheden en sporters. Ongekend hoog niveau. Onder leiding van René de Jong werden wij in 2001 met dat team Nederland Kampioen. Een explosie van blijdschap.

In 2007 had ik mijn zinnen op het tweede EK ooit gezet. De voorbereiding op dat toernooi was bijzonder. De plaatselijke brandweerkazerne was mijn privé dojo. Mijn trainingsarbeid en de team spirit bracht mij naar een bijzonder moment. Freestijle werd al jaren door drie man gedomineerd. Vriend en vijand werd verrast door een show, waar ik zelf enorm van heb genoten. Zowel bij mijn ouders, trainer en clubleden de trots in hun ogen. Later in dat jaar op je eigen dorp bij opening van de feestweek gevraagd te worden omdat je het EK wint…. Wat was ik blij! Vergeet dat nooit meer.

Toch zijn het die momenten geweest waarbij ik niet won. Waren het de trainingen, vriendschappen, verloren partijen (zag ik later in) waarbij heb ik alles heb geleerd. Door middel van sport jezelf te ontdekken in wie je bent en wat je kunt bereiken. Geloof in jezelf, plezier maken en je te focussen. Alles zit in je als je het de juiste aandacht geeft. Vertrouw in je eigen kunde en herhaal wat je leert. Die les vind ik wel het mooiste